telefoonnummer

  • 2
  • 3
  • 4

SchouderNetwerk Twente

Het SchouderNetwerk Twente (SNT) bestaat sinds 2008 en is een vereniging van 100 Twentse fysiotherapeuten die gezamenlijk een aantal cursussen over de schouder hebben gevolgd. Leden van het SNT dienen elk jaar deel te nemen aan een tweetal workshops en als voorbereiding op die workshops worden wetenschappelijke artikelen gelezen, vragen over die artikelen beantwoord en relevante punten daarvan in de praktijk toegepast. 

Op die wijze blijven kennis, vaardigheden en inzicht over patiënten met schouderpijn up-to-date en hanteren de leden dezelfde indelingen, klinische tests, vragenlijsten en behandelingen. Het SNT is een enthousiasmerende vereniging met als doel het fysiotherapeutisch handelen bij patiënten met schouderpijn te optimaliseren. Het SNT heeft een drukbezochte website (www.schoudernetwerk.nl) die ook veel zinvolle informatie voor patiënten bevat. In verschillende regio’s in Nederland worden, naar voorbeeld van het SNT, soortgelijke netwerken opgericht zodat patiënten zo nodig een schouder fysiotherapeut in de buurt kunnen vinden. Het SNT is weliswaar een monodisciplinaire vereniging met alleen fysiotherapeuten als lid, maar het SNT werkt samen met de orthopeden in de Twentse ziekenhuizen die schouderpatiënten behandelen.

Het RugpijnNetwerk Twente is in november 2011 van start gegaan. Het is een initiatief van Saxion hogeschool en de Rugpoli van het ZGT Hengelo. Om deel te nemen aan het netwerk dienen fysiotherapeuten een speciale cursus te volgen zodat ze dezelfde indelingen, diagnostiek en behandeling hanteren. Het RugpijnNetwerk heeft als doel het verbeteren van het fysiotherapeutisch handelen bij patiënten met rugpijn. De afspraken die tijdens de cursus zijn gemaakt worden ondersteund door een interne website die figuren, teksten, films en vragenlijsten bevat. De deelnemers maken gezamenlijke afspraken en zorgen ook voor een uniforme behandeling van patiënten die door de ZGT rugpoli worden verwezen.


HartVaatLong netwerk: komt volgend jaar meer info over.


Specialist: Richard Kienhorst en Gerard Koel 

Maak Uw Keuze

specialisaties1

beweegprogrammas1

samenwerking1

Contactgegevens

Copyright © Fysiotherapie Wooldersteen                                                                                                                  Webdesign: Markvoort Media